Home >> Υγεία >> 7 Τρόποι να Αποφύγετε την Βαρεμάρα όταν Αδυνατίζετε

7 Τρόποι να Αποφύγετε την Βαρεμάρα όταν Αδυνατίζετε

Άνδρας κάνει δίαιταΗ απώλεια βάρους είναι σημαντικό κομμάτι στη ζωή πολλών ανθρώπων και πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν εξίσου δύσκολο. Είναι αλήθεια δυστυχώς ότι τίποτα απ’ ότι είναι ευχάριστο ή ενδιαφέρον δεν είναι καλό για σας – τα fast food, οι παραγγελίες έτοιμου φαγητού και το τεμπέλιασμα μπροστά στην τηλεόραση είναι πολύ καλύτερα από την άσκηση αλλά δεν θα σας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.

Το αδυνάτισμα θέλει προσπάθεια, την πραγματοποίηση αλλαγών στις συνήθειες που θα κρατήσουν και την διαμόρφωση λογικής και υγιεινής διατροφής με πολλή άσκηση. Όλα αυτά δύσκολα θα διατηρηθούν, ειδικά από όσους είναι νέοι στο αδυνάτισμα. Όμως υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε την εξάσκηση και την υγιεινή διατροφή πολύ πιο απολαυστικά.

1. Βάλτε ποικιλία

Όπως και οτιδήποτε άλλο στη ζωή, το να κάνετε τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά γίνεται βαρετό. Η άσκηση και η υγιεινή διατροφή δεν διαφέρουν από τα υπόλοιπα. Ένας τρόπος να αποφευχθεί η ανία είναι η διαφοροποίηση της δίαιτας σας περιλαμβάνοντας γεύματα και σνακ.

Υπάρχουν πολλές επιλογές υγιεινής διατροφής και η επιτυχία συμπεριλαμβάνει και την κατανάλωση ποικιλίας. Κατά τον ίδιο τρόπο, βάλτε ποικιλία στην άσκηση σας και επιχειρήστε διαφορετικές ασκήσεις. Όχι μόνο θα παραμείνει ψηλά το ενδιαφέρον σας αλλά θα βοηθήσει και στην εξάσκηση διαφορετικών μυών στο σώμα και θα εμποδίσει το μυαλό από τελμάτωση.

2. Προσθέστε περισσότερα καρυκεύματα και βότανα στη δίαιτα σας

Τα βότανα και τα καρυκεύματα μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στη δίαιτα σας – ένα μικρό κομμάτι κοτόπουλου μπορεί να μετατραπεί σε κοτόπουλο αλ πέστο, κοτόπουλο με κάρυ ή κοτόπουλο φιλέτο μόνο με την προσθήκη μερικών βοτάνων και μυρωδικών. Όταν προσθέσετε και μερικά λαχανικά σε διάφορες ποσότητες και ποικιλίες, θα έχετε σύντομα μια μεγάλη γκάμα διαφορετικών γευμάτων. Ακόμη και τα απλά λαχανικά όπως το σπανάκι μπορούν να μετατραπούν, για παράδειγμα με την προσθήκη σκόρδου, βουτύρου και χυμού λεμονιού σε νοστιμότατα πιάτα.

3. Εναλλάξτε τα γεύματα σας

Εναλλάξτε τα γεύματα σας! Ποιος σας είπε ότι πρέπει να τρώτε το πρωινό σας μόνο το πρωί; Γιατί να μην το φάτε και για δείπνο; Επίσης, υγιεινή διατροφή δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώτε στήθος κοτόπουλου και κουνουπίδι 7 μέρες τη βδομάδα. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη ποικιλία από νόστιμα υγιεινά κρέατα, λαχανικά και φρούτα, υπεραρκετά για να δημιουργήσετε μοναδικά γεύματα κάθε μέρα της βδομάδας. Όσο τα καθημερινά σας σύνολα δεν ξεπερνούν τους στόχους σας για την απώλεια βάρους, δεν έχει μεγάλη διαφορά το πώς τα κανονίζετε κατά τη διάρκεια της μέρας.

4. Πηγαίνετε σε εστιατόρια

Μπορεί να ακούγεται εκτός της πρακτικής για απώλεια βάρους, αλλά το να πηγαίνετε σε εστιατόρια μπορεί στην πραγματικότητα να σας βοηθήσει να εξακολουθήσετε να έχετε κίνητρα και να αποφύγετε την ανία. Το κλειδί είναι να βρείτε ένα εστιατόριο που μπορεί να συμμορφωθεί με τις διατροφικές σας ανάγκες. Τα τελευταία χρόνια τα εστιατόρια έχουν βελτιωθεί σ’ αυτό. Πολλά πιάτα σερβίρονται χωρίς τα καρυκεύματα με θερμίδες ή γαρνιτούρα. Έτσι μπορείτε να απολαύσετε μια έξοδο και να παραμείνετε σε υγιεινή διατροφή.

5. Κρατήστε περισσότερες θερμίδες τα Σαββατοκύριακα

Η κοινωνικότητα πολλές φορές σημαίνει έξοδο το Σαββατοκύριακο και αυτό μπορεί να είναι δύσκολο αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Μια επιλογή για να αντιμετωπιστεί κάτι τέτοιο είναι να τρώτε πάρα πολύ υγιεινά τις μέρες τις εβδομάδας και να κρατήσετε τις παραπανίσιες θερμίδες για το Σαββατοκύριακο. Έτσι, μπορείτε και πάλι να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί με τους φίλους σας γνωρίζοντας ότι δεν θα ξεπεράσετε τα όρια θερμίδων που έχετε θέσει για την εβδομάδα.

6. Αναθεωρείτε τους στόχους σας

Κάθε λίγο και λιγάκι, αξίζει τον κόπο να αναθεωρήσετε τους στόχους σας και τους λόγους που θέλετε να χάσετε βάρος. Μπορεί να χρησιμεύσει σαν υπενθύμιση για να μείνετε στον σωστό δρόμο και να σας δώσει ένα πρόσθετο κίνητρο όταν τα βρίσκετε σκούρα. Πολλές φορές μπορεί να μην είναι αρκετό απλά να το θυμίζετε στον εαυτό σας αλλά όταν γίνεται σε συνδυασμό με κάποια άλλη επιλογή, μπορεί να σας δώσει την πρόσθετη ώθηση που πραγματικά χρειάζεστε.

7. Προετοιμάστε τα γεύματα σας νωρίς

Όλοι έχουμε εκείνες τις μέρες που πραγματικά δεν θέλουμε να ενοχληθούμε και μας είναι βαρετό να φάμε με λογική. Θα βοηθούσε να έχουμε έτοιμη μια γκάμα γευμάτων στην κατάψυξη που θα έχουμε ετοιμάσει από πριν. Είναι δυνατό να προετοιμάσετε υγιεινές εκδόσεις των αγαπημένων φαγητών που παραγγέλνετε ώστε όταν περνάτε μια τέτοια μέρα ή απλά βαριέστε να φάτε υγιεινά, να έχετε κάποιο άνετο φαγητό και να μην νιώσετε άσχημα.

Παρομοίως, υπάρχουν μέρες όπου έχετε πολλή δουλειά, οικογενειακές υποχρεώσεις και πολλούς άλλους λόγους που να μη σας αφήνουν χρόνο για μαγείρεμα. Το να έχετε γεύματα στην κατάψυξη σας γλυτώνει χρόνο και σας επιτρέπει να μην παραβείτε το πρόγραμμα σας όταν σας λείπει ο χρόνος.