Home >> Διατροφή

Διατροφή

Πώς να κρατάτε ένα ημερολόγιο διατροφής

Γυναίκα γραφεί ημερολόγιο διατροφής

Ένα ημερολόγιο διατροφής μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τι γίνεται στο σώμα σας επ’ ακριβώς, δίνοντας σας καλύτερα εργαλεία για να σχεδιάσετε τη γυμναστική σας και τους στόχους σας σε θερμίδες.

Read More »

Μαγειρικά τεχνάσματα για χάσιμο βάρους με φυσικό τρόπο

Μαγείρεμα Για αδυνάτισμα

Ένας τρόπος για να χάσετε βάρος είναι να μαγειρεύετε σε καθημερινή βάση. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο που μαγειρεύετε τα αγαπημένα σας φαγητά, και να μειώσετε τον αριθμό των θερμίδων που λαμβάνετε.

Read More »

11 διατροφικές συμβουλές για μια ισορροπημένη διατροφή

Ζαρζαβατικά

Ένα πρόγραμμα διατροφής συντάσσει ο διατροφολόγος ή ο παθολόγος με γνώνομα την κατάσταση της υγεία του ανθρώπου. Πρέπει να είναι ισορροπημένο και να περιλαμβάνει τροφές από διάφορες διατροφικές ομάδες, σε συγκεκριμένη συχνότητα και συγκεκριμένη ποσότητα εβδομαδιαία. Με αυτό τον τρόπο ο οργανισμός μας καλύπτει τις ανάγκες του και έτσι προλαμβάνονται οι διατροφικές ελλείψεις. Παρακάτω ακολουθούν 11 διατροφικές συμβουλές για μια ισορροπημένη διατροφή

Read More »

Πώς να φτάξετε ένα Υγιεινό Πρωινό με Smoothie

Smoothie από φρούτα

Ένα smoothie γενικά σας απομακρύνει από το να χρησιμοποιείτε επεξεργασμένες τροφές, ζάχαρη και άλλα ανθυγιεινά συστατικά για να φτιαχτεί ένα πλούσιο, παγωμένο, ή τουλάχιστον δροσερό αφέψημα που να είναι σχεδιασμένο να βελτιώνει την υγεία.

Read More »

Καλά και κακά λιπαρά: Τι Χρειάζεται να Ξέρετε

Αμύδαλα

Η αλήθεια είναι ότι το σώμα χρειάζεται λιπαρά για να επιβιώσει. Το 30% των θερμίδων που καταναλώνονται κάθε μέρα θα έπρεπε να προέρχεται από τα λιπαρά, όμως μόλις το 7% θα πρέπει να προέρχεται από κορεσμένα και μόλις το 1% από τεχνητά ακόρεστα λιπαρά.

Read More »

Γιατί οι Φυτικές Ίνες Είναι Καλές για Απώλεια Βάρους

Τα φασόλια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες

Τρώγοντας τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, θα είστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα, κι έτσι θα μειωθεί η επιθυμία σας για σνακ από ανθυγιεινές τροφές ανάμεσα στα γεύματα και θα μειωθεί η κατανάλωση επεξεργασμένων σιτηρών, αλατιού, ζάχαρης και κορεσμένων λιπαρών – όλα τα παραπάνω λειτουργούν θετικά στη βελτίωση της υγείας σας.

Read More »

2 Συμβουλές για Ενσυνείδητη Διατροφή | Εμποδίσετε την Αύξηση Βάρους

Παραδοσιακή Διατροφή

Με μια φράση, ενσυνείδητη διατροφή είναι η διατήρηση της προσοχής ως προς το τι και το πόσο τρώμε και η διάθεση χρόνου για να το ευχαριστηθούμε χωρίς περισπασμούς. Η ενσυνείδητη διατροφή βασίζεται σε δύο άξονες: τρώγοντας πιο αργά και τρώγοντας με ησυχία.

Read More »

Πράσινος Καφές: Τα οφέλη του

Πράσινος Καφές

Οι κόκκοι του πράσινου καφέ είναι απλά οι μη-ψημένοι κόκκοι από το φρούτο του δέντρο του καφέ. Οι πράσινοι κόκκοι του καφέ περιέχουν ένα συστατικό που ονομάζετε χλωρογενικό οξύ. Αυτή η ουσία ΔΕΝ υπάρχει στους ψημένους κόκκους του καφέ. Το εκχύλισμα του πράσινου καφέ παράγετε όταν οι πράσινοι κόκκοι καφέ μουλιάζωντε σε απεσταγμένο νερό. Το εκχύλισμα πράσινου καφέ είναι συνήθως διαθέσιμο σε μορφή χαπιών. Τα χάπια πράσινου καφέ παρέχουν πολλά οφέλη για την υγεία, όχι μόνο του χλωρογενικού οξέος που περιέχου, άλλα και εξαιτίας τις υψηλής περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά. Ας δούμε τους μηχανισμούς που κρύβονται πίσω από αυτά τα οφέλη.

Read More »

Goji Berry (Γκότζι Μπέρι) – Θρεπτικές Αξίες

goji berries

Το Goji Berry (Γκότζι Μπέρι) κατάγεται από την Ασία όπου και χρησιμοποιείται ως φαρμακευτική τροφή επί χιλιάδες χρόνια, αλλά και στη σύγχρονη εποχή έχει μελετηθεί εκτενώς ώστε να τεκμηριωθούν τα οφέλη που έχει για την υγεία. Είναι ένας βαθυκόκκινος αποξηραμένος καρπός περίπου στο ίδιο μέγεθος με την σταφίδα, ενώ η γεύση του, ως ένα βαθμό, μοιάζει με διασταύρωση κερασιού και κράνμπερι. Ο χυμός από Goji Berry (Γκότζι Μπέρι) είναι ένας από τους μοναδικούς χυμούς στη γη ο οποίος περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε για να ενισχύσετε την ενέργεια και την δύναμή σας με απόλυτα φυσικό τρόπο.

Read More »

4 Καλοί Λόγοι να Βγάλετε τη Ζάχαρη από τη Διατροφή σας

Κύβους ζάχαρης

Η ζάχαρη κρύβεται πίσω από όλων των ειδών τις τροφές ακόμη και στο ψωμί και τη σάλτσα για τη σαλάτα. Αν θέλετε ή χρειάζεστε να χάσετε βάρος, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κόψετε τη ζάχαρη.

Read More »