Home >> Fitness >> Διατροφή και άσκηση

Διατροφή και άσκηση

Υγιεινή Διατροφή με μούρα και ξηρούς καρπούςΗ διατροφή και η σωματική δραστηριότητα πρέπει να συμβαδίζουν. Η άσκηση πρόκειται να σας δώσει καλή φυσική κατάσταση μαζί με τέσσερις ακόμη σημαντικές ωφέλειες: ευελιξία, δύναμη, μυϊκή αντοχή και υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος. Μόνο η διατροφή δεν πρόκειται να σας τα δώσει όλα αυτά. Πρέπει να έχετε επίσης καλή φυσική κατάσταση.

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμόσαστε είναι ότι η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η προπόνησή σας, ακόμη και αν ακολουθείτε το καλύτερο πρόγραμμα εκγύμνασης. Θα πρέπει να συνδυάσετε υγιεινή διατροφή και πολλή άσκηση για να παραμείνετε όσο το δυνατόν πιο υγιείς.

Στο ερώτημα πόση ώρα θα πρέπει να ασκείται κανείς προκειμένου να μείνει όσο το δυνατόν πιο υγιής υπάρχει απάντηση. Ο μέσος όρος είναι τουλάχιστον 20 λεπτά άσκησης, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτό θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Μια άλλη υπόδειξη είναι ότι σε εβδομαδιαία βάση θα πρέπει να καταναλώνονται 3500 θερμίδες σε κάθε είδους σωματική δραστηριότητας. Αυτό θα ωφελήσει εσάς, καθώς επίσης και την καρδιά σας. Είναι καλή ιδέα να μιλήσετε πρώτα με το γιατρό σας για να βρείτε ποιο πρόγραμμα άσκησης θα είναι καλύτερο για εσάς και το σώμα σας.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, απελευθερώνονται στο αίμα θρεπτικά συστατικά τα οποία παρέχουν ενέργεια και έχουν την ιδιότητα να αποθηκεύονται, όπως η γλυκόζη, τα λιπαρά οξέα και κάποια αμινοξέα, προκειμένου να παρέχουν ενέργεια για την προσπάθεια που καταβάλλετε. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα θα ανταποκριθεί στην άσκηση προσαρμόζοντας τις ποσότητες των καυσίμων του.

Υπάρχει τρόπος για να έχετε υπό έλεγχο την υψηλή αρτηριακή πίεση μέσω της διατροφής. Πρόσφατα οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι η άσκηση παίζει ρόλο στη διατήρηση της χαμηλής αρτηριακής πίεσης. Με τη μείωση του νατρίου στο σώμα σας, την απώλεια βάρους και την περιορισμένη χρήση αλκοόλ, σε συνδυασμό με την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας και με μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά, μπορείτε να ελέγχετε την υπέρταση.

Μεταξύ των τροφίμων που συντελούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης χωρίς τη λήψη φαρμάκων δεν περιλαμβάνονται τα γλυκά, τα πολλά ροφήματα και αφεψήματα που περιέχουν ζάχαρη, το κόκκινο κρέας και τα λίπη.

Οι πρωτεΐνες συμβάλλουν στη σύνθεση μυϊκού ιστού στο σώμα, και αυτό ισχύει όταν το σώμα βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας μετά από άσκηση ή οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα. Σύμφωνα με έρευνα, οι αθλητές συγκρατούν περισσότερη πρωτεΐνη και κάνουν χρήση μεγαλύτερης ποσότητας πρωτεΐνης ως καύσιμη ύλη του σώματος. Η Αμερικανική Διαιτητική Ένωση έχει δηλώσει ότι ένα γραμμάριο ανά κιλό σωματικού βάρους συνιστάται για άτομα που δεν ασκούνται καθόλου. Για τους αθλητές, τα ποσά πρωτεΐνης πρέπει να είναι υψηλότερα.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι αθλητές χρειάζονται, επίσης μεγαλύτερη ποσότητα υδατανθράκων. Εάν δεν λαμβάνουν αρκετούς υδατάνθρακες, όλο το απόθεμα των πρωτεϊνών τους θα χρησιμοποιηθεί ως καύσιμη ύλη, και δεν θα υπάρχει απόθεμα για την οικοδόμηση των μυών μετά την ολοκλήρωση της άσκησης.

Υπάρχουν ολοένα και περισσότερες ενδείξεις ότι οι ασκήσεις επιβάρυνσης, όπως το περπάτημα, ο χορός, το τρέξιμο, ο αθλητισμός και πολλές άλλες συντελούν στην καλή υγεία των οστών. Το κολύμπι συμβάλλει επίσης προς αυτή την κατεύθυνση. Έχει ειπωθεί πως οι διατροφικές διαταραχές, όπως η βουλιμία και η ανορεξία, βλάπτουν την αντοχή των οστών.

Η άσκηση από μόνη της δεν μπορεί να συμβάλλει στη σωματική σας υγεία. Πρέπει να λαμβάνετε τη σωστή ποσότητα ασβεστίου και να υπάρχει συνδυασμός λήψης άλλων βιταμινών και ανόργανων συστατικών απαραίτητων για τα οστά με την κατάλληλη συχνότητα άσκησης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη υγεία των οστών. Μαζί με την άσκηση, η διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην καλή και σωστή λειτουργία του οργανισμού σας για το υπόλοιπο της ζωής σας.