Home >> Υγεία >> Δίαιτες μόνο με φρούτα

Δίαιτες μόνο με φρούτα

Δίαιτα με ΦρούταΧάρι στο σημερινό τρόπο ζωής, όπου δεν έχουμε χρόνο για να παρατηρήσουμε μια τριανταφυλλιά, η διατροφή έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές δεν έχουν χρόνο πραγματικά για να καθίσουμε και να φάμε ένα καλομαγειρεμένο φαγητό. Τι περισσότερες φορές απλός τρέχουμε στα φαστφούντ η στα ετοιματζίδικα για να πάρουμε αυτό το τηγανιτό και γεμάτο λιπαρά πράγμα που το ονομάζουμε φαγητό, σε μια προσπάθεια να κατευνάσουμε την πείνα μας.

Έτσι στην μέση αυτού του τρόπου ζωής τα φρούτα είναι ένα θεόσταλτο δώρο για τον άνθρωπο. Τα φρούτα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ίνες και φυσικά σάκχαρα, χάρη στα οποία αφομοιώνονται εύκολα από το σώμα. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές λεπτομέρειες σχετικά με τα θετικά μιας δίαιτας μόνο με φρούτα, πώς να την κάνετε και τι προφυλάξεις να πάρετε.

Τα πλεονεκτήματα μια δίαιτας μόνο με φρούτα

Όλοι μας ψάχνουμε για ένα τρόπο για να χάσουμε βάρος γρήγορα. Έτσι, εάν προσανατολίζεστε για κάτι που είναι όσο πιο φυσικό γίνεται, ίσος μια δίαιτα με φρούτα να είναι καλή επιλογή. Είναι μια δίαιτα με λίγες θερμίδες. Δεν έχει σχέση με δίαιτες με χυμούς. Όταν κάποιο άτομο ακολουθεί μια τέτοια δίαιτα δεν σταματάει να τρώει οτιδήποτε στέρεο, έτσι το πεπτικό σύστημα δεν κατεβάσει ρολά και η ταχύτητα του μεταβολισμού δεν μειώνετε.

Αυτό δεν μοιάζει με την νηστεία όπου το σώμα τείνει να μειώσει την ταχύτητα του μεταβολισμού σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει ενέργεια. Έτσι μια μείωση των προσλαμβανομένων θερμίδων σε συνδυασμό με καθαριστική δράση στο σώμα κατά κανόνα οδηγεί σε κάποιο βαθμό στο γρήγορα χάσιμο βάρους. Οι δίαιτες μόνο με φρούτα είναι βασικά δίαιτες αποτοξίνωσης που βοηθάνε στο καθαρισμό του σώματος και επιφέρουν την απώλεια βάρους.

Πώς να κάνετε μια δίαιτα μόνο με φρούτα

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές στο τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ακολουθούν μια δίαιτα μόνο με φρούτα. Μερικοί προτιμούν να περάσουν μια ημέρα του μήνα τρώγοντας μόνο φρούτα. Μερικοί άλλοι προτιμούν να κάνουν αυτή την δίαιτα για μια εβδομάδα. Άλλοι τρώνε ένα είδος φρούτου για μια εβδομάδα, και άλλοι διαφορετικό φρούτο κάθε ημέρα.

Η πιο συνηθισμένη μορφή μια δίαιτας μόνο με φρούτα είναι αυτή όπου τα άτομα τρώνε μόνο ωμά φρούτα τρεις ημέρες της εβδομάδας συνέχεια. Μερικοί τείνουν να αποκλίνουν από μια δίαιτα μόνο με φρούτα και αντ’ αυτού την μετατρέπουν σε μια διατροφή με φρούτα και λαχανικά.

Η αλήθεια για την δίαιτα μόνο με φρούτα

Σίγουρα η δίαιτες μόνο με φρούτα δεν μπορούν να ταξινομηθούν ως fad δίαιτες, δηλαδή δίαιτες που γίνονται δημοφιλείς για μικρό χρονικό διάστημα και μετά εξαφανίζονται. Παρόλο που αυτό σηκώνει πολύ συζήτηση υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε. Προκύπτει φυσικά το ερώτημα: είναι οι δίαιτες μόνο με φρούτα μια καλή επιλογή για το χάσιμο βάρους; Μια δίαιτα μόνο με φρούτα είναι μια δίαιτα που μπορεί να την κάνετε μόνο σε προσωρινή βάση, καθώς μόνο τα φρούτα δεν μπορούν να παρέχουν στο σώμα όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Τα φρούτα στερούνται βασικών θρεπτικών ουσιών όπως βιταμίνη B12 και διάφορα μέταλλα.

Συνεπώς δεν μπορείτε να ζείτε μόνο με φρούτα για πολύ καιρό και θα πρέπει να επανέλθετε στην κανονική κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν τις τρεις βασικές κατηγορίες τροφίμων που είναι υδατάνθρακες, λίπη και πρωτεΐνες. Επίσης ένα παραστρατήσετε ξανά στο παλιό τρόπο ζωής και βουτήξτε στα τηγανητά σνακ κατά πάσα πιθανότητα θα αντιστρέψετε την αποτοξίνωση που κάνατε και θα μηδενίσετε όλα τα οφέλη που είχατε αποκομίσει όλο το διάστημα που ήσασταν σε μια δίαιτα μόνο με φρούτα.

Συμπέρασμα

Μια δίαιτα μόνο με φρούτα μπορεί να είναι επωφελείς για μικρό χρονικό διάστημα, ωστόσο μετά από λίγο θα πρέπει να επιστρέψετε και να καταναλώνετε τροφές που θα σας βοηθήσουν να προσλαμβάνετε τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται. Έτσι μια δίαιτα μόνο με φρούτα μπορεί να είναι χρήσιμη ένα θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα προσωρινά και να καθαρίσετε το πεπτικό σας σύστημα. Ωστόσο εάν στοχεύετε σε μια μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους εκτός από μια δίαιτα μόνο με φρούτα πρέπει να προσέχετε τι τρώτε και να ασκήστε συστηματικά.