Home >> Διατροφή >> Αλκοόλ και τροφές με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη

Αλκοόλ και τροφές με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη

ΜπίραΣυζητήστε με τους φίλους σας, και θα διαπιστώσετε ότι ο καθένας έχει διαφορετική άποψη σχετικά με το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε βάρος. Ορισμένες φορές, η γνώμη τους βασίζεται σε αυτά που έχουν κάνει οι ίδιοι, και ορισμένες φορές σε αυτά που δεν έχουν κάνει, αλλά τους φαίνεται ότι θα ήταν καλή ιδέα να δοκιμάσετε εσείς.

Η εύρεση πληροφοριών μέσω ίντερνετ για μόνιμη απώλεια βάρους έχει θετικές και αρνητικές πλευρές. Πρόκειται για δίαιτες με τις οποίες θα διατηρήσετε το βάρος που χάσατε. Αυτό δεν σημαίνει πως θα συνεχίσετε να χάνετε βάρος για πάντα. Όταν κατακτήσετε το στόχο σας, τις περισσότερες φορές οι διατροφικές σας συνήθειες και η σωματική σας δραστηριότητα θα έχουν αλλάξει τόσο δραματικά, που δεν θα επιστρέψετε ποτέ στο σημείο από όπου ξεκινήσατε.

Δεν θα εξακολουθείτε να χάνετε βάρος. Αντιθέτως, το σώμα σας θα σταθεροποιηθεί στο βάρος στο οποίο είστε γεννημένοι να έχετε. Θα έχετε αποκτήσει υγιεινές συνήθειες, τις οποίες θα ακολουθείτε για πάντα.

Όσον αφορά τους φίλους σας, καλό θα ήταν να ακολουθείτε τις συμβουλές τους με κάποια επιφύλαξη. Ορισμένες φορές, με μεγάλη επιφύλαξη.

Όταν αρχίσετε να αναζητάτε μέρη από όπου θα μπορέσετε να κάνετε τις αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος με υγιεινό τρόπο, θα μπορούσατε να ξεκινήσετε από κάποιο μπαρ.

Βγείτε έξω και πιείτε –– αποφεύγοντας όμως το αλκοόλ.

Ορισμένα αλκοολούχα ποτά περιέχουν υδατάνθρακες. Η μπύρα, το κρασί, τα κοκτέιλ, όλα έχουν θερμίδες με τη μορφή υδατανθράκων. Το σημαντικότερο από όλα είναι πως μέρος από το φαγητό που καταναλώνετε μεταβολίζεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από ηπατικά ένζυμα. Και το συκώτι, όπως ίσως θα θυμάστε από το μάθημα της βιολογίας στο γυμνάσιο, μεταβολίζει το αλκοόλ που πίνετε.

Η αλήθεια είναι πως η χωρητικότητα του ήπατος είναι περιορισμένη, και εάν το συκώτι ασχολείται με το μεταβολισμό του αλκοόλ, δεν θα μεταβολίσει σωστά τις τροφές. Έτσι, εάν συνηθίζετε να πίνετε συχνά, το συκώτι σας προσπαθεί να αφομοιώσει το αλκοόλ που ήπιατε και όχι το επιπλέον φαγητό που φάγατε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποκτήσετε μια σαμπρέλα γύρω από τη μέση σας που τη βλέπουν όλοι.

Για να εξισορροπήσετε τα πράγματα, όταν βγαίνετε έξω με φίλους για φαγητό, προσπαθήστε να πίνετε σόδα ή χυμό φρούτων. Με τον τρόπο αυτό, το συκώτι σας δεν θα κάνει υπερωρίες, και μπορεί να σώσετε τη ζωή των φίλων σας αν αναλάβετε να οδηγήσετε εσείς στην επιστροφή.

Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τον εαυτό σας να χάσει βάρος είναι να τρώτε. Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά είναι αλήθεια πως μπορείτε να τρώτε μέχρι να χορτάσετε, και παράλληλα να χάνετε κιλά.

Να φροντίζετε τα γεύματά σας να περιλαμβάνουν τρόφιμα με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη (ΓΔ).

Τρόφιμα με χαμηλό ΓΔ είναι αυτά τα οποία όταν τα τρώτε, ΔΕΝ αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αυξάνοντας έτσι και τα επίπεδα της ινσουλίνης. Η επιστημονική ερμηνεία είναι αρκετά περίπλοκη. Με λίγα λόγια, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που παρόλο που είναι πεντανόστιμα, γευστικά και θρεπτικά, δεν αυξάνουν υπερβολικά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας.

Μεταβολίζονται αρκετά αργά και κρατούν τις διάφορες τιμές στο αίμα σε σταθερά επίπεδα, με αποτέλεσμα να μην αισθάνεστε γρήγορα πείνα. Αυτό σημαίνει πως δεν θα αισθάνεστε την ανάγκη να τσιμπολογάτε ασταμάτητα μια ώρα μετά το φαγητό.

Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να αποκτήσετε υγιεινές διατροφικές συνήθειες και ένα από τα μυστικά για να διατηρήσετε το βάρος που χάσατε. Υπάρχουν πολλές λίστες με τρόφιμα χαμηλού ΓΔ στο διαδίκτυο. Ίσως δημιουργηθεί η εντύπωση πως τα τρόφιμα που περιλαμβάνονται δεν είναι ωφέλιμα, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.

ΚεράσιαΦρούτα, όπως κεράσια, δαμάσκηνα και ροδάκινα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Τύποι ψωμιού, όπως το ψωμί ολικής άλεσης και το ψωμί σικάλεως. Δημητριακά, όπως τα κορν φλέικς. Λαχανικά, όπως ο αρακάς, το καλαμπόκι και τα καρότα. Όλα αυτά τα τρόφιμα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Θα μπορείτε εύκολα να τρώτε πλήρη γεύματα εάν καταναλώνετε αυτά τα τρόφιμα για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Αυτό που χρειάζεται απλώς είναι να ενημερωθείτε σχετικά με αυτά τα τρόφιμα, και τα κιλά που με τόσο κόπο χάσατε δεν θα επιστρέψουν ποτέ ξανά.

Εάν αποφεύγετε το αλκοόλ όταν βγαίνετε έξω και εάν μάθετε περισσότερα για τα τρόφιμα που καταναλώνετε, θα βοηθήσετε τον εαυτό σας να διατηρήσει την άψογη γραμμή του και τα κιλά που έχασε για πάντα.